Prowood: seminarie ‘Bouwen met hout’

Prowood: seminarie ‘Bouwen met hout’
FSC België organiseert in de marge van de vakbeurs Prowood 2018 op 23 oktober in samenwerking met Pixii en Fedustria het seminarie 'Bouwen met hout'. Bouwen met hout zit sterk in de lift, en dat is volkomen terecht. Niet alleen gaat het over een natuurlijke, hernieuwbare grondstof met een veel lagere milieu-impact in vergelijking met andere bouwmaterialen, ook biedt bouwen met hout op tal van andere vlakken heel wat voordelen. Bestaande technieken worden bovendien steeds verder verfijnd, en dankzij verregaande innovatie binnen de houtverwerkende industrie worden de mogelijkheden van bouwen met hout - naast de architecturale pracht van het materiaal - steeds groter.

Hoogbouw
Houtskeletbouw kent al jaren een sterke opmars, en nieuwere technieken zoals bijvoorbeeld kruislaaghout raken ook steeds meer ingeburgerd. Vaak denkt men hierbij in eerste instantie aan eerder kleinere bouwprojecten of verbouwingen. Maar ook voor grotere woonprojecten, utiliteits- of industriebouw worden de technieken steeds meer ingezet, waarbij ook hoogbouw tot de mogelijkheden behoort.
Diverse sprekers uit de hout- en bouwsector geven elk vanuit hun insteek aan waarom bouwen met hout voor hen de norm mag worden. Na afloop van het event zijn de deuren van de vakbeurs Prowood 2018 geopend, ook voor de geïnteresseerde deelnemers.

De technologische houtvakbeurs Prowood 2018 vindt plaats van 21 tot en met 25 oktober 2018 in Flanders Expo in Gent, België. Bij het online plaatsen van dit bericht zijn er 206 exposanten geregistreerd op 15.606 m² netto oppervlakte verspreidt over 3.5 hallen. Dit is al 856 m² meer dan de vorige editie, en er zijn nog nieuwe standhouders op komst.
www.prowood.be

Inschrijven
Het seminarie 'Bouwen met hout' vindt plaats op 23 oktober 2018 van 10u tot 12u30 in de marge van de vakbeurs Prowood2018. Deelname is gratis, maar inschrijven via [email protected] is verplicht. 
Prowood: seminarie ‘Bouwen met hout’