Hospitaal heropgebouwd

Mede dankzij tijdig ingrijpen door ADRA Nederland en een bijdrage van het Albert Schweitzer Fonds Nederland (NASF)voor de dakbedekking werd in Ekiti State, Nigeria, een gezondheidscentrum Ayetoro voor 13.000 omwonenden heropgebouwd. Vele sponsoren hebben tijdens de Bouwbeurs in 2015 een donatie gegeven voor deze renovatie.
Hospitaal heropgebouwdHet Adventist gezondheidscentrum Ayetoro in Ekiti State, Nigeria, werd opgericht in 1956 door de medische missionarissen van de Zevende-dags Adventisten. Door weersinvloeden en slijtage raakte het hospitaal in verval, en schoot uiteindelijk tekort in het verstrekken van eigentijdse gezondheidszorg aan de betreffende lokale gemeenschap. Door een reisafstand van 40 kilometer van Ayetoro naar het federale ziekenhuis in Ido – Ani kozen de meeste patiënten, in het bijzonder zwangere vrouwen, voor de hulp van kwakzalvers en traditionele vroedvrouwen. Als gevolg hiervan steeg het aantal overledenen in het kraambed.

Hospitaal heropgebouwdTijdige zorg

De beschikbaarheid van standaard medische zorg is een menselijke basisbehoefte, en noodzakelijk voor het terugdringen van voortijdig overlijden wat in Ayetoro en omgeving ernstige vormen had aangenomen. De algemene kwaliteit van leven was één van de doelstellingen van het Ayetoro Adventist Medical Centre project. Bieden van elementaire maar tijdige medische zorg aan kinderen en vrouwen is vooral ook waardevol als strategische investering in de gemeenschap.

Hospitaal heropgebouwdBouwmaterialen

ADRA Nigeria, met ondersteuning van ADRA Nederland, voerde het project uit. De stichting bezocht allereerst het vervallen gezondheidscentrum om de schade op te nemen en te bepalen welke materialen noodzakelijk waren voor de wederopbouw. Het bleek dat deuren en raamkozijnen inbraak werend gemaakt moesten worden. Verder waren allerhande bouwmaterialen nodig zoals draad en kabels, loodgietersbenodigdheden en -materialen, aluminium ramen, cement, zand, goten, plafonds, trekstangen, spijkers, tegels en verf.

Hospitaal heropgebouwdSlechte wegen

Het aantal mensen dat direct voordeel heeft van het Ayetoro project wordt geschat op 5.000, waaronder 3.000 vrouwen en 2,000 mannen, kinderen inbegrepen. Indirect komen daar zo’n 8.000 mensen bij, wat het totaal aantal mensen dat voordeel heeft van het project op 13.000 brengt. ADRA begeleidde het project van het eerste plan tot aan de overdracht. Een van de uitdagingen waarvoor de uitvoerenden werden gesteld waren de slecht begaanbare wegen, waardoor het regelmatig een hele opgave was om bouwmaterialen naar de bouwplaats te vervoeren.
ADRA Nigeria is inmiddels in gesprek met Grace Project, een NGO in de Verenigde Staten, die regelmatig Nigeria bezoekt, om het Ayetoro hospitaal te gebruiken als uitvalsbasis voor hun medische missiewerk in Ekiti en omliggende staten.
www.adra.nl
Hospitaal heropgebouwdADRA Nederland is een zelfstandige, internationale ontwikkelingsorganisatie. De afkorting ADRA Nederland staat voor Adventist Development Relief Agency Nederland. De stichting is in 1984 opgericht als de humanitaire arm van het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten in Nederland. Hoewel er nog steeds nauwe banden bestaan met deze kerk, is ADRA Nederland sinds 1991 een zelfstandige organisatie met een eigen rechtspersoon en een eigen bestuur. ADRA is in maar liefst 139 landen vertegenwoordigd, en behoort wereldwijd tot de middelgrote organisaties op het terrein van noodhulp en ontwikkelingssamenwerking.
Doe een gift 
Doneer gratis

MSA - The Safety Company