‘Soms op de rem vanwege de hoeveelheid aan opdrachten’

Sinds jonge leeftijd werkt ze parttime in de bouw, samen met haar vader. De rest van de week werkt ze voor haarzelf onder de naam Studio KimK. Kim Katsman (36) uit Den Haag heeft van haar hobby haar werk gemaakt.
‘Soms op de rem vanwege de hoeveelheid aan opdrachten’Kim studeerde af op de Kunstacademie in de richting Interieur Architectuur. Kim: “Ik liep stage bij verschillende ontwerpbureaus, maar ik miste het met de handen bezig zijn. Op aanraden van mijn partner besloot ik me vorig jaar als zelfstandige te registreren.”

Werkspot biedt marketing
“Ik gebruik de Werkspot app voor werk en vind het fijn dat je per klus kan bekijken of er aansluiting is, en dat je kan zoeken op regio. De leadprijs per opdracht vind ik eerlijk, je betaalt voor de match en soms kiest de klant niet voor jou, dat is jammer. Maar wat ook bij de prijs zit inbegrepen, is een stukje marketing. Je profiel met reviews staat online. In principe heb je geen website nodig. Je kan foto’s plaatsen op je profiel en je profiteert van goede Google ranking. Dat scheelt aan tijd en moeite.”

Nooit verwacht dat het zo goed zou lopen
“Ik had nooit verwacht dat het zo goed zou gaan lopen. Ik zorg ervoor dat ik een scherpe prijs kan blijven bieden, zonder er op achteruit te gaan. Dit doe ik door de tarieven in de bouwwereld goed in de gaten te houden. De helft van mijn inkomen komt momenteel nog van mijn werk in de tegelbranche, maar daar moet ik soms de rem op zetten vanwege de hoeveelheid aan opdrachten die ik binnenhaal.”

Wil jij net als Kim online opdrachten binnenhalen?