Make-over WTC Rotterdam

De grootschalige renovatie van de gevel van World Trade Center Rotterdam is onderdeel van het masterplan om WTC Rotterdam toekomstbestendig te maken. Kozijnen worden vernieuwd, de gevel gereinigd en het glas vervangen voor een duurzamere variant. 
Make-over WTC RotterdamDe keuze voor deels zonwerend glas levert een CO2 besparing op van maar liefst 30 ton per jaar. Daarnaast zorgen de monumentaal ogende kozijnen voor een aantrekkelijk straatbeeld. Het voormalige beursgedeelte van WTC Rotterdam dateert uit 1939-1940. Het is daarmee een van de weinige vooroorlogse gebouwen die de stad rijk is. Hoewel de laagbouw van WTC Rotterdam als Rijksmonument niet verplicht is een energielabel te hebben, zet eigenaar Bouwinvest zich in voor een verduurzamingsslag. Zo krijgen de kantoren zonwerende beglazing en worden de aluminium kozijnen allemaal vernieuwd. Daarnaast wordt de gevel flink opgeschoond. De gevelrenovatie aan de Meentzijde wordt naar verwachting binnen vijf maanden afgerond, waarna ook de gevel aan de kant van Rodezand en de Coolsingel worden aangepakt.

Eurostair