VSK 2020 Publieksprijs voor waterstofketel

De innovatieve waterstofketel van Remeha heeft de VSK 2020 Publieksprijs gewonnen. Deze hr-ketel verwarmt woningen en gebouwen op duurzame wijze doordat het waterstof verbrandt in plaats van aardgas. 
VSK 2020 Publieksprijs voor waterstofketel Het feit dat het VSK-publiek de waterstofketel tot winnaar van de publieksprijs verkoos, sterkt Remeha in haar overtuiging dat de waterstofketel een belangrijke schakel gaat vormen in een succesvolle en betaalbare energietransitie. De vakjury sprak zijn waardering uit voor de moed van Remeha om verder te kijken dan vandaag of morgen. “Met de realisatie van waterstofketel laat Remeha zien nu al bezig te zijn met de verre toekomst”, aldus de jury. De waterstofketel kan in woningen en gebouwen de aardgasgestookte cv-ketels één op één vervangen. De achterliggende installaties in gebouwen, zoals het afgiftesysteem, hoeven niet of nauwelijks te worden aangepast. Onderzoek van Kiwa heeft al aangetoond dat ons huidige aardgasnetwerk ook voor de aanvoer van waterstof te gebruiken is.
Foto: Van links: Erik van Engelen (Algemeen directeur Techniek Nederland), Marko Bijkerk (Manager Innovative Technologies Remeha), Arthur van Schayk (Algemeen directeur Remeha Nederland) en Patrick Schilte (beursmanager VSK 2020).