Wat moet er op je visitekaartje staan?

Hoe doe je dat, een goed visitekaartje ontwerpen? En wat moet er eigenlijk allemaal op staan? Een visitekaartje is de eerste indruk van je bedrijf. Het kan mensen interesseren voor je bedrijf, of juist niet. Dat ligt geheel aan het ontwerp van het visitekaartje. Mits deze goed is ontworpen, kan een visitekaartje er dus voor zorgen dat je meer klanten krijgt. Een aantal handige tips. 
Wat moet er op je visitekaartje staan?Ga je visitekaartjes laten drukken? Zorg er dan voor dat je een logo hebt, want dit is een van de belangrijkste onderdelen van het visitekaartje. Een logo is de visuele presentatie van je bedrijf en zorgt ervoor dat je door klanten wordt onthouden. Je kunt voor een geschreven logo kiezen, een monogram of een symbool.
Een geschreven logo is ook wel een woordmerk en is de uitgeschreven naam van je bedrijf. Een monogram is meestal een afkorting van de bedrijfsnaam, bijvoorbeeld de eerste letters. Een symbool is een beeldmerk en kan op zichzelf staan, maar kan ook een woordmerk ondersteunen.
Zorg ervoor dat het logo zowel in kleur als in zwart-wit herkenbaar blijft en dat deze genoeg ademruimte heeft om zo goed op te vallen. Je kunt ervoor kiezen om het logo groot weer te geven op de voorkant van het visitekaartje, en op de achterkant nogmaals in het klein.
Wat moet er op je visitekaartje staan?De bedrijfsinformatie
Naast het logo, is ook de bedrijfsnaam een essentieel onderdeel van het visitekaartje. Zorg ervoor dat je bedrijfsnaam veel ruimte krijgt op het visitekaartje, omdat je wilt dat mensen deze naam onthouden. De bedrijfsnaam is het belangrijkste stukje tekst op het visitekaartje. Heeft jouw bedrijf een visie of missie? Zorg ervoor dat deze er in maximaal zes woorden op komt te staan. Zo geef je niet alleen weer wie je bent, maar ook wat je doet.
Naast de bedrijfsnaam, is ook jouw eigen naam van belang. Zo onthouden mensen niet alleen de naam van het bedrijf, maar ook het gezicht erbij. Het zorgt ervoor dat ze een persoonlijk gevoel krijgen bij je bedrijf.
Omdat niet iedereen even goed namen kan onthouden en mensen wellicht wel je functie onthouden, is het ook belangrijk je functie erbij te vermelden.
Wat moet er op je visitekaartje staan?Website
Heeft jouw bedrijf een website? Geef deze dan ook weer op je visitekaartje. Het ‘http://’ gedeelte kun je hierbij weglaten, want dat is niet nodig en staat minder mooi. Zorg ervoor dat het ontwerp van je website aansluit bij het ontwerp van je visitekaartje, of andersom.
Tot slot zul je de contactgegevens moeten vermelden op het visitekaartje. De minimale contactinformatie bestaat uit telefoonnummer en e-mailadres, omdat mensen deze informatie nodig hebben om contact op te nemen. Heb je een fysieke locatie, bijvoorbeeld een winkel? Voeg dan ook het adres toe, want zo vergroot je het aantal bezoekers.