HoutPro+ gaat - in normale omstandigheden - door

De organisatie van de vakbeurs HoutPro+, van 3-6 november 2020 in Brabanthallen 's-Hertogenbosch, laat weten ervan uit te gaan dat de beurs - in normale omstandigheden - door kan gaan.
HoutPro+ gaat - in normale omstandigheden - doorHet huidige verbod op evenementen geldt tot 1 september en alleen voor vergunningsplichtige evenementen als festivals en voetbalwedstrijden. Vakbeurzen zijn dat niet. Met inachtneming van een goed protocol kunnen die veilig en verantwoord plaatsvinden. Gelukkig maar, want het zijn belangrijke aanjagers van de economie.
De signalen stemmen gunstig. Zo zijn in Duitsland vakbeurzen in principe weer toegestaan. Ook in Nederland spreekt de overheid zich naar verwachting spoedig uit. ‘As we speak’ ligt het Protocol voor zakelijke bijeenkomsten - een initiatief van diverse brancheorganisaties - ter beoordeling van het Ministerie van Economische Zaken. Daaraan zal ook HoutPro+ voldoen.

Protocol
Uitgangspunt zijn de geldende adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn vastgesteld. Het protocol bevat richtlijnen voor organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten en is geformuleerd door Eventplatform, waarin vrijwel alle vooraanstaande organisatoren van zakelijke bijeenkomsten zijn verenigd.
Het bevat de bekende richtlijnen - waaronder afstand houden, geen handen schudden, wel handen wassen en thuisblijven bij klachten - en maatregelen specifiek voor zakelijke bijeenkomsten, waaronder:
* Bezoekerstoegang per reservering en tijdvak
* Een beperking in het aantal bezoekers per tijdslot
* Aangepaste loop- en rijroutes
* Uitgebreide informatievoorziening

Samenwerking
Uiteraard werken wij daarin nauw samen met de Brabanthallen in Den Bosch, waar HoutPro+ begin november plaats vindt. Met hen werken we een plan uit dat op logische en heldere wijze invulling geeft aan bovengenoemde maatregelen en richtlijnen. Hier zijn we een heel eind mee - meer informatie volgt.
Tevens bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een 1,5 meter adviesloket en om onder meer beschermings- en desinfectiematerialen te bestellen voor uw stand. U contacteert hiervoor Henriette van Hirtum.
Voorop staat uiteraard, dat wij een goede beurs willen neerzetten voor zowel bezoekers als exposanten. Verlies in kwantiteit compenseren we zo veel mogelijk door winst in kwaliteit, met behulp van bijvoorbeeld een voorselectie bij registratie. Zo kan ‘gewoon’ geschieden waar het om draait: optimaal netwerken en zakendoen.
De HoutPro+ organisatie