Voordelen van een dakrandbeveiliging

Op hoogte werken brengt de nodige gevaren met zich mee. Een enkele misstap kan voor vreselijke ongelukken zorgen, en de mogelijkheid om naar beneden te vallen moet daarom tot een minimum worden beperkt. Voor het beperken van ongelukken en het veilig kunnen werken op platte of hellende daken biedt een dakrandbeveiliging de ideale oplossing. 
Voordelen van een dakrandbeveiligingMet dakrandbeveiliging kan optimale veiligheid worden gegarandeerd. De handige constructie is eenvoudig en snel te plaatsen. Door de keuze tussen verschillende soorten dakrandbeveiliging is er een oplossing voor iedere wens en ieder dak. In combinatie met een kooiladder om het dak op en af te gaan is veiligheid gegarandeerd.
Voordelen van een dakrandbeveiliging
Soorten dakrandbeveiliging
Een valbeveiliging heeft veel voordelen voor werknemers, en draagt bij aan een veiligere werkomgeving. Door een dakrandbeveiliging kunnen werknemers zich over het dak verplaatsen zonder constant op de gevaarlijke open randen te moeten letten. Hierdoor zullen ze niet alleen maar veiliger, maar ook efficiënter en sneller kunnen werken.
Bovendien maakt de dakrandbeveiliging het mogelijk dat meerdere mensen tegelijk veilig op het dak aanwezig kunnen zijn.
Voor het plaatsen van een dakrandbeveiliging zijn meerdere opties mogelijk. Een mogelijke permanente oplossing voor valbeveiliging is de vaste dakrandbeveiliging. Deze opstelling is handig als vaak op het dak werkzaamheden gedaan moeten worden. Het systeem kan zonder problemen aansluiten op kooiladders, waardoor het dak veilig kan worden betreden.
Voordelen van een dakrandbeveiliging
Neerklapbare dakrandbeveiliging
Niet iedereen vindt het mooi als de dakrandbeveiliging altijd zichtbaar is. In het geval dat een vaste dakrandbeveiliging het aangezicht van een gebouw zou verstoren, biedt een neerklapbare dakrandbeveiliging de ideale oplossing. Zodra werkzaamheden op het dak zijn afgelopen kan de beveiliging eenvoudig ingeklapt worden, en is het onzichtbaar van op afstand.
Voordelen van een dakrandbeveiligingBij eenmalige werkzaamheden op het dak of bij een renovatie van het dak kan worden gekozen voor een tijdelijke dakrandbeveiliging. Ook bij deze tijdelijke constructies bestaat de keuzemogelijkheid voor een vaste dakrandbeveiliging of een neerklapbare dakrandbeveiliging.
Gespecialiseerde bedrijven in valbeveiliging kunnen helpen bij de keuze voor de juiste dakrandbeveiliging voor specifieke werkzaamheden en persoonlijke wensen. Dankzij het handige systeem is de dakrandbeveiliging snel geplaatst, en de eenmalige investering zorgt ervoor dat werknemers zo efficiënt en veilig mogelijk op het dak kunnen werken.