Groot draagvermogen en vochtbestendigheid

Speciaal voor dakbedekking biedt MEDITE SMARTPLY drie soorten houtvezelplaten aan: de SMARTPLY ULTIMA, SMARTPLY MAX en SMARTPLY MAX FR. 
Groot draagvermogen en vochtbestendigheid De drie producten zijn uiterst geschikt voor toepassingen in vochtige omstandigheden. De platen worden alle drie gemaakt met de geavanceerde ContiRoll-technologie en kunnen worden gebruikt in veeleisende constructieve toepassingen zoals: offsite bouwsystemen, commerciële en industriële gebouwen en houtskeletbouw op de bouwplaats.  
SMARTPLY ULTIMA is verkrijgbaar in groot paneelformaat en geschikt voor grote commerciële projecten en moderne bouwmethoden. De OSB/4-plaat heeft een consistent oppervlak en is beschikbaar in standaardmaten, maar is ook verkrijgbaar tot 2,8 meter breed en 7,5 meter lang met een maximale dikte van 40 millimeter.
Naast dakbedekking is de SMARTPLY MAX ook uiterst geschikt voor vloer- en wandbekleding en andere toepassingen waarbij sterkte en vochtbestendigheid van groot belang zijn. Het is een zeer veelzijdige, sterke en kosteneffectieve plaat, vervaardigd met harsen.  
SMARTPLY MAX FR is een structureel, vochtbestendig OSB3-paneel met betrouwbare brandwerende eigenschappen. Ideaal voor gebruik waar sterkte, vochtbestendigheid en Euroklasse C of Euroklasse B vlamvertraging van het grootste belang zijn, voldoet het OSB3 paneel aan de Europese reactie op brandklasse C-s2,d0; en BFL-s1.