Verschillende soorten afzetpalen

Met afzetpalen of -bollen kun je snel een bepaald gebied afzetten. Bijvoorbeeld wanneer een gebied gevaarlijk is, of wanneer je inbraak wilt voorkomen. 
Verschillende soorten afzetpalenAfzetpalen en -bollen zijn vaak veelzijdig inzetbaar. Zo zijn ze heel licht van gewicht, maar wel heel stabiel. Ook kunnen afzetpalen en -bollen in verschillende uitvoeringen worden aangeschaft.
Is de afzetting niet permanent? Dan kun je het beste kiezen voor een uitneembare afzetpaal. Met deze palen kun je een plek tijdelijk afzetten tegen ongewenste toegang. Daarna zijn de palen weer eenvoudig weg te halen.

Verschillende soorten afzetpalenAfzetbollen
Wil je een wat fraaier alternatief? Dan kun je kiezen voor afzetbollen. Deze zijn niet alleen functioneel, maar zien er ook nog eens mooi uit. Ze zijn ideaal om voertuigen en voetgangers van elkaar te scheiden, zodat de veiligheid van voetgangers wordt verhoogd. Daarnaast kunnen ze worden ingezet als anti-inbraak voorziening bij bijvoorbeeld entrees van bedrijven en winkelpaden.
 
In het donker
Is het belangrijk dat de afzetting ook in het donker goed zichtbaar is? Ga dan voor afzetpalen met een bepaalde kleur of goede reflectie. Dit kan bij bijvoorbeeld wegwerkzaamheden een heel goede oplossing zijn om de werkzaamheden af te zetten. Zo is voor voorbijgangers duidelijk dat er werkzaamheden aan de gang zijn en blijft de situatie veilig.
 
Verschillende soorten afzetpalenIndoor gebruik
Afzetpalen kunnen ook voor indoor gebruik worden ingezet. Denk dan aan bijvoorbeeld grote opslaghallen of fabrieksruimtes waar gevaarlijke situaties kunnen voorkomen. Met afzetpalen kan een bepaald gebied worden afgezet, zodat voor omstanders duidelijk is dat ze dat gebied moeten mijden. Zo worden gevaarlijke situaties voorkomen.